1 miljoen raadsels: identiteit, aantrekking en gedrag

Ongeveer 1 miljoen volwassen Nederlanders zijn bi+, maar een klein deel benoemt zich ook daadwerkelijk bi

Voor onderzoekers is het altijd een uitdaging: hoe kom je erachter of iemand bi+ is. Vraag je er direct naar? Of vraag je met een omweg?

Een heel helder voorbeeld hiervan is het onderzoek Seksuele Gezondheid in Nederland van Rutgers uit 2017

Daarin werd gevraagd naar hoe mensen zichzelf identificeren, maar er werd ook gevraagd waar ze op vielen (dus tot wie ze zich tot aangetrokken voelden) en of ze ooit seks hadden met een seksegenoot.

Hier de resultaten:

Zoals je ziet heb je drie verschillende uitkomsten hier. Waar 2% van de vrouwen, en 3% van de mannen zich biseksueel noemt, geeft zo’n 9% van de vrouwen aan zich niet uitsluitend tot één geslacht aangetrokken te voelen, net als iets minder dan 5% van de mannen. 8% van de mannen heeft ooit seks gehad met een andere man, en 10% van de vrouwen ooit met een andere vrouw.

Omdat het hier over een redelijk sample gaat van volwassen respondenten, kunnen we hier best wat losse conclusies aan verbinden.

17 miljoen Nederlanders, waarvan 15 miljoen boven de 18. Maakt dat net iets minder dan 375.000 mannen zich in meer of mindere mate aangetrokken voelt tot mannen én vrouwen. En maakt dat ongeveer 675.000 vrouwen zich in meer of mindere mate aangetrokken voelen tot mannen én vrouwen.

Visited 588 Times, 1 Visit today

Over de redactie

de bi+ redactie bestaat uit meerdere vrijwilligers van Bi+ Nederland die van en voor mensen met bi+ gevoelens en ervaringen schrijven. Als je zin hebt om mee te schrijven, stuur dan een mail naar redactie@biplus.nl

Related Posts