opening expo ik ben bi+zonder

In Nederland hebben zo’n 1 miljoen mensen bi+ gevoelens, en vallen dus op meer dan één gender. Ontzettend veel dus! Toch voelen bi+ personen zich soms niet thuis in de hetero of lhbti+ gemeenschappen. We worden niet gezien: mensen gaan uit van homo óf hetero, denken dat het een fase is, en bi+ orientatie is nog steeds niet opgenomen in de wet algemene gelijke behandeling. Daarom delen we onze verhalen met je, zodat je ons wél ziet.

Met de campagne ‘Ik ben bi+zonder’, een samenwerking tussen jonge makers van de Rainbow Academy, de NJR en Bi+Nederland, willen wij bi+ verhalen openbaren om onze kleurrijke en pluriforme gemeenschap te laten zien en zo meer acceptatie te vergaren. Op trotters zullen de campagnebeelden, die linken naar de bi+ verhalen op onze website, door het land heen reizen. De eerste locatie van de reizende tentoonstelling start op Bi Visibility Day, op 23 september met een expositie in de Melkweg te Amsterdam. Op 7 oktober verhuist de tentoonstelling naar Goes, op 21 oktober naar Utrecht en van 4 november tot 18 november staan ze in Leiden.

Meer informatie over de expositie opening in de Melkweg op 23 september vind je hier.
De toegang is gratis en we verwelkomen iedereen die bi+ is of gewoonweg meer wil weten over de bi+ gemeenschap! Er is een paneltalk, een spokenword optreden en mogelijkheid om de foto’s van het project te bekijken.

Foto credits: Tengbeh Kamara