ontmoet de bi+ ambassadeurs!

Zichtbaarheid is een belangrijke methode om het gesprek over bi+ op gang te brengen en te houden. De mensen op deze pagina maken van hun hart geen moordkuil en gaan graag met hun omgeving in gesprek over bi+.

Bi+ Nederland is natuurlijk altijd op zoek naar mensen die (publieke) gesprekken over bi+ niet uit de weg gaan. Ben jij zo iemand en lijkt het je wat om ook op deze pagina te verschijnen, geef je dan op als bi+ ambassadeur onder aan deze pagina!

Esther Wouters

Vanaf mijn puberteit was helder dat ik bi ben, maar wat dat betekende voor mijn liefdesleven was zoeken. Ik heb lang gedacht dat ik in een relatie met meerdere mensen zou belanden. Het is één partner geworden, een transvrouw waarmee ik ontzettend gelukkig ben. Ze heet Petra en omdat we zo goed bij elkaar passen zeg ik voor de grap weleens dat ik Petraseksueel ben. Strikt genomen ben ik denk ik panseksueel, want ik word verliefd ongeacht gender en geslacht. Maar bi+ is een fijne grote paraplu voor alle mensen die op meer dan een gender vallen. Er is een eindeloze variatie aan mensen en hun liefdesoriëntatie. En dat is prachtig!

Dexter Klinkenberg

Ik ben zelf niet bi+, maar mijn man wel. Voorheen was ik in relaties met andere homo mannen en dat waren vaak complexe verhalen. De homowereld kan heel normatief zijn. Moet je aan allerlei voorwaarden voldoen om toch gezien te worden. Sinds ik Jan (mijn partner) heb ontmoet is dat allemaal van me afgevallen. Hij neemt me gewoon zoals ik ben, met al mijn nukken en grillen. Natuurlijk heeft elke relatie zijn eigen uitdagingen, maar bij Jan heb ik het gevoel dat ik werkelijk volledig mezelf kan zijn.

Laurens Zevenbergen

Ik had relaties met vrouwen en ook één met een man. Nu ben ik relatieloos, wat me erg bevalt. Ik zie wel wat de toekomst brengt!

Daphne Heijmering

Pas toen ik een serieuze relatie met een vrouw kreeg, en haar aan mijn ouders voorstelde, ben ik uit de kast gekomen als pan. Ik wist het al heel vroeg van mezelf en dacht lange tijd dat iedereen zo was!

Jana M. N. Wilson

Ik gebruik de inclusieve term queer omdat ik niet voor één hokje te vangen ben. En eerlijk is eerlijk, als mijn (witte hetero) vriendje me niet zou accepteren zoals ik ben, dan zouden we geen relatie hebben.

Martijn Wijker

Bi is voor mij vooral seksueel. Ik ben een pleaser en vind het geweldig om ook mannen te zien genieten. Ik zie mezelf als heteroflex. Soms heb ik ineens zin in seks met een man, maar dat is vooral platte seks, met vrouwen neem ik absoluut meer tijd.

Yentl Zevenbergen

Ik val vooral op leuke mensen en doe waar ik zelf blij van word. Dat raad ik iedereen aan! Wat me altijd opvalt is dat er anders met me wordt omgegaan als ik met een vrouw of een man ben, nog los van alle genderrollen die ik binnen relaties ervaar. Dat vind ik soms best lastig.

BeyonG Veldkamp

Als er een klik is, dan kan er wat gebeuren! Ik ben meer panseksueel, maar merk natuurlijk ook wel dat een bepaald slag mannen hongerig achter me aansluipt. Dat vind ik allemaal best, zolang ze me maar goed en met respect behandelen. Mijn motto in het leven is Be you! One love!

Nick Caris

Voor mij was het een een hele tocht om comfortabel te worden met mijn seksualiteit, maar nu ik open ben, ben ik het on-officiële aanspreekpunt voor lhbtiqa+ bij mijn schermvereniging. Dit houdt in dat ik een makkelijk aanspreekpunt ben voor de trainers (als ze vragen hebben), voor nieuwe leden die het fijn vinden om te weten hoe de vibe hier is. Vakjes boeien me niet echt. Soms noem ik mezelf queer, maar afhankelijk van de context ook bi.

zin om ook bi+ ambassadeur te zijn?

Bi+ Nederland zoekt continue naar mensen die open willen zijn over hun bi+ gevoelens en ervaringen. Zichtbaarheid is niet alles, maar wel een belangrijke manier om het gesprek over de bi+ oriëntatie op gang te brengen en te houden.

Ben jij zelf bi+ of is je partner, ouder, kind, beste vriend, zakenpartner of directe collega bi+ en wil je daarover vertellen? Vul dan hieronder het formulier in.

Bi+ Nederland is op zoek naar allerlei soorten mensen vanuit het hele bi+ spectrum (en hun directe) omgeving die het belangrijk vinden dat de bi+ oriëntatie op de agenda staat in Nederland.

Dit kan klein, bijvoorbeeld op je werk, op je school, in je buurt, maar Bi+ Nederland zoekt ook mensen die hun verhaal in de media zouden willen doen.

Voel je je aangesproken, vul dan onderstaand formulier in. We komen snel bij je terug!

Ik meld me aan als bi+ ambassadeur:

12 + 10 =

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media