ontmoet de bi+ ambassadeurs!

Zichtbaarheid is een belangrijke methode om het gesprek over bi+ op gang te brengen en te houden. De mensen op deze pagina maken van hun hart geen moordkuil en gaan graag met hun omgeving in gesprek over bi+.

Bi+ Nederland is natuurlijk altijd op zoek naar mensen die (publieke) gesprekken over bi+ niet uit de weg gaan. Ben jij zo iemand en lijkt het je wat om ook op deze pagina te verschijnen, geef je dan op als bi+ ambassadeur onder aan deze pagina!

Sara Verlee

Toen ik uit de kast kwam als queer besefte ik dat ik mijn gevoelens voor andere mensen dan mannen gewoonweg nooit serieus had genomen en het voelde zeer bevrijdend om dat deel van mezelf een plekje te geven, alsof ik meer mezelf kon zijn. In mijn zoektocht naar andere bi+ mensen vond ik echter dat bi+ mensen veelal onzichtbaar zijn en ik miste het gevoel van een community. Daarom begon ik een podcast over bi+ zijn in Nederland om de diversiteit en vrijheid binnen onze gemeenschap een stem te geven. Ik wil graag dat iedereen zich gezien voelt en dat we als een gemeenschap de monoseksuele norm uitdagen. Meer liefde voor iedereen!

Shirodj Raghoenath

Pas sinds ik op kamers ging wonen in Eindhoven voor mijn studie kwam ik in aanraking met andere mensen die zich ook openlijk als bi identificeerden. Die optie was tot toen toe nog niet bekend voor mij. Tegenwoordig identificeer ik me als bi/pan/queer. Afhankelijk van de situatie wisselt de label voor mij. Ik val meer op iemands persoonlijkheid en uitstraling, dan op wat anders.
Als politieke activist ben ik openlijk over mijn seksualiteit, omdat het zeker in Nederland geen taboe hoort te zijn. Ook kom ik op voor de verankering van queer rechten, van lokaal tot internationaal. Daarnaast ben ik voor mijn eigen Surinaams Hindoestaanse gemeenschap een rolmodel. Binnen deze gemeenschap is er vooral veel onwetenheid over biseksualiteit en dat wil ik graag doorbreken.

Isabeau Jensen

Queer betekent het verbreken en weggooien van de huidige normen, ook op het gebied van seksualiteit. Ik daag mezelf (en anderen) graag uit om met een andere blik te kijken en zo alle prachtige mogelijkheden die we hebben te ontdekken. Voor mij betekent dat op dit moment dat ik mensen in mijn leven heb waar ik het bed, mijn tijd en liefde deel, van allerlei genders. Er is weinig wat me meer heeft gebracht dan deze kijk op het beste wat we hebben: genot en verbinding.

Roos

Van jongs af aan wist ik dat ik zowel jongens als meiden leuk kon vinden. Zelf vond ik dat niet vervelend, maar ik merkte wel dat mijn omgeving dat minder accepteerde. Qua relaties was het ook lastig aangeven. En soms is dat nog, maar aan het begin van relaties vertel ik dit nu direct. Dat leidt soms tot vooroordelen en vervelende opmerkingen van zowel mensen binnen als buiten de queer community.

Nu weet ik dat ik panseksueel ben, maar afhankelijk van de context en of de gesprekspartner wissel ik tussen begrippen als biseksueel, queer en omniseksueel. Daarom vind ik bi+ een fijne term, omdat er zoveel onder kan vallen en het voor veel mensen kan verschillen.
Gelukkig is het steeds vaker zo dat mensen het willen begrijpen en dan volgt er een mooi gesprek. Dat is fijn, want er is heel veel liefde te geven.

Deen

Dit is Deen!

Ronald Mol

Dit jaar viert Pride Amsterdam de 25ste editie. Zelf heb ik ook een jubileum te vieren: 15 jaar geleden kwam ik uit de kast. Als biseksueel. Mijn uitleg toen? Maakt me niet uit wat je in je broek hebt; als jij lief voor mij bent, ben ik lief voor jou! Toegegeven: aantrekkingskracht telt altijd mee, maar dat bekijk ik liever van persoon tot persoon.
In de tijd sinds de eerste Pride en mijn eerste coming out is er veel veranderd. De eerste Pride was een bedankfeestje voor de tolerantie in de stad, intussen heeft Pride zich steeds opnieuw uitgevonden en verbeterd. En ik? Ook ik vond mezelf opnieuw uit. Hopelijk heb ik me in die tussentijd ook iets verbeterd. 15 Jaar geleden wilde ik bijvoorbeeld niets te maken hebben met ‘dat overdreven gedoe’. Intussen ben ik al weer een aantal jaar vrijwilliger voor Pride Amsterdam. Momenteel ben ik samen met een aantal anderen zelfs bezig met het opzetten van de Bi+ Pride-commissie. Daarnaast ben ik bestuurslid bij Trainbow, het LHBTI+ netwerk van NS. Ook daar kwam ik bij omdat Bi+ nog niet écht gehoord werd in het bestuur. En als ervaren roeptoeter probeer ik de #IKBENHETZAT-beweging een stem te geven. Soms door heel kwaad te schreeuwen, soms door een petitie, een tweet, een stuk op Facebook of een e-mail aan een politicus. En sinds kort ook via Gaykrant.
Jezelf opnieuw uitvinden en het ontdekken van wat je leuk, sexy, interessant, of belangrijk vindt, gaat volgens mij een leven lang door. Eerst was ik al blij dat ik biseksueel begreep. Tot een transman me liet zien dat er veel meer te kiezen is. Daarmee ben ik misschien wel panseksueel. Ik voel me momenteel in ieder geval Bi+. Tijdens deze ontdekkingstocht probeer ik ook voor anderen meer ruimte te maken. Daarom zet ik me dan ook graag in voor Bi+ Nederland. Alleen maar man òf vrouw is saai. Er is veel meer te ontdekken!

Esther Wouters

Vanaf mijn puberteit was helder dat ik bi ben, maar wat dat betekende voor mijn liefdesleven was zoeken. Ik heb lang gedacht dat ik in een relatie met meerdere mensen zou belanden. Het is één partner geworden, een transvrouw waarmee ik ontzettend gelukkig ben. Ze heet Petra en omdat we zo goed bij elkaar passen zeg ik voor de grap weleens dat ik Petraseksueel ben. Strikt genomen ben ik denk ik panseksueel, want ik word verliefd ongeacht gender en geslacht. Maar bi+ is een fijne grote paraplu voor alle mensen die op meer dan een gender vallen. Er is een eindeloze variatie aan mensen en hun liefdesoriëntatie. En dat is prachtig!

Dexter Klinkenberg

Ik ben zelf niet bi+, maar mijn man wel. Voorheen was ik in relaties met andere homo mannen en dat waren vaak complexe verhalen. De homowereld kan heel normatief zijn. Moet je aan allerlei voorwaarden voldoen om toch gezien te worden. Sinds ik Jan (mijn partner) heb ontmoet is dat allemaal van me afgevallen. Hij neemt me gewoon zoals ik ben, met al mijn nukken en grillen. Natuurlijk heeft elke relatie zijn eigen uitdagingen, maar bij Jan heb ik het gevoel dat ik werkelijk volledig mezelf kan zijn.

Laurens Zevenbergen

Ik had relaties met vrouwen en ook één met een man. Nu ben ik relatieloos, wat me erg bevalt. Ik zie wel wat de toekomst brengt!

Daphne Heijmering

Pas toen ik een serieuze relatie met een vrouw kreeg, en haar aan mijn ouders voorstelde, ben ik uit de kast gekomen als pan. Ik wist het al heel vroeg van mezelf en dacht lange tijd dat iedereen zo was!

Jana M. N. Wilson

Ik gebruik de inclusieve term queer omdat ik niet voor één hokje te vangen ben. En eerlijk is eerlijk, als mijn (witte hetero) vriendje me niet zou accepteren zoals ik ben, dan zouden we geen relatie hebben.

Martijn Wijker

Bi is voor mij vooral seksueel. Ik ben een pleaser en vind het geweldig om ook mannen te zien genieten. Ik zie mezelf als heteroflex. Soms heb ik ineens zin in seks met een man, maar dat is vooral platte seks, met vrouwen neem ik absoluut meer tijd.

Yentl Zevenbergen

Ik val vooral op leuke mensen en doe waar ik zelf blij van word. Dat raad ik iedereen aan! Wat me altijd opvalt is dat er anders met me wordt omgegaan als ik met een vrouw of een man ben, nog los van alle genderrollen die ik binnen relaties ervaar. Dat vind ik soms best lastig.

BeyonG Veldkamp

Als er een klik is, dan kan er wat gebeuren! Ik ben meer panseksueel, maar merk natuurlijk ook wel dat een bepaald slag mannen hongerig achter me aansluipt. Dat vind ik allemaal best, zolang ze me maar goed en met respect behandelen. Mijn motto in het leven is Be you! One love!

Nick Caris

Voor mij was het een een hele tocht om comfortabel te worden met mijn seksualiteit, maar nu ik open ben, ben ik het on-officiële aanspreekpunt voor lhbtiqa+ bij mijn schermvereniging. Dit houdt in dat ik een makkelijk aanspreekpunt ben voor de trainers (als ze vragen hebben), voor nieuwe leden die het fijn vinden om te weten hoe de vibe hier is. Vakjes boeien me niet echt. Soms noem ik mezelf queer, maar afhankelijk van de context ook bi.

zin om ook bi+ ambassadeur te zijn?

Bi+ Nederland zoekt continue naar mensen die open willen zijn over hun bi+ gevoelens en ervaringen. Zichtbaarheid is niet alles, maar wel een belangrijke manier om het gesprek over de bi+ oriëntatie op gang te brengen en te houden.

Ben jij zelf bi+ of is je partner, ouder, kind, beste vriend, zakenpartner of directe collega bi+ en wil je daarover vertellen? Vul dan hieronder het formulier in.

Bi+ Nederland is op zoek naar allerlei soorten mensen vanuit het hele bi+ spectrum (en hun directe) omgeving die het belangrijk vinden dat de bi+ oriëntatie op de agenda staat in Nederland.

Dit kan klein, bijvoorbeeld op je werk, op je school, in je buurt, maar Bi+ Nederland zoekt ook mensen die hun verhaal in de media zouden willen doen.

Voel je je aangesproken, vul dan onderstaand formulier in. We komen snel bij je terug!

Ik meld me aan als bi+ ambassadeur:

3 + 2 =

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media