Eén van Eén Miljoen

campagne voor meer zichtbaarheid van bi+ mensen

1 miljoen bi+ mensen in Nederland.
wie zijn dat?

Op 1 september 2021 is Bi+ Nederland de campagne Eén van Eén Miljoen gestart. We laten bi+ mensen zien. We laten zien dat bi+ mensen overal te vinden zijn. Vriend, familielid, collega, sportmaatje, iemand die je bewondert, iemand die iedereen kent, één op de zeventien mensen in jouw omgeving is bi+.

Lees de verhalen van bekende bi+ mensen, van gewone bi+ mensen, van uitzonderlijke bi+ mensen. De campagne Eén van Eén Miljoen loopt tot en met Bi Visibility Day.

Bi Visibility Day
23 september 2021

Ieder jaar op 23 september is het Bi Visibility Day.

Op deze dag wordt maatschappelijke aandacht gevraagd voor biseksualiteit, de geschiedenis van biseksualiteit en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen.

Bi+ is een parapluterm

Bi+ Nederland heeft het over bi+ mensen: mensen die seksuele en/of romantische gevoelens of ervaringen hebben, gericht op mensen van meer dan één geslacht of gender. Sommigen noemen zich biseksueel, sommigen noemen zich panseksueel. Sommigen noemen zich queer. Sommigen noemen zich hetero, homo of lesbisch maar hebben wel bi+ gevoelens. Sommigen gebruiken helemaal geen label.

 

telkens één van één miljoen

Shirodj is #1van1miljoen

“Pas sinds ik op kamers ging wonen in Eindhoven voor mijn studie kwam ik in aanraking met andere mensen die zich ook openlijk als bi identificeerden. Die optie was tot toen toe nog niet bekend voor mij. Tegenwoordig identificeer ik me als bi/pan/queer. Afhankelijk van de situatie wisselt de label voor mij. Ik val meer op iemands persoonlijkheid en uitstraling, dan op wat anders.”

“Als politiek activist ben ik open over mijn seksualiteit, omdat het zeker in Nederland geen taboe hoort te zijn. Ook kom ik op voor de verankering van queer rechten, van lokaal tot internationaal. Daarnaast ben ik voor mijn eigen Surinaams Hindoestaanse gemeenschap een rolmodel. Binnen deze gemeenschap is er vooral veel onwetendheid over biseksualiteit en dat wil ik graag doorbreken.” 

Isabeau is #1van1miljoen

“Queer betekent het verbreken en weggooien van de huidige normen, ook op het gebied van seksualiteit. Ik daag mezelf (en anderen) graag uit om met een andere blik te kijken en zo alle prachtige mogelijkheden die we hebben te ontdekken.”

“Voor mij betekent dat op dit moment dat ik mensen in mijn leven heb waar ik het bed, mijn tijd en liefde deel, van allerlei genders. Er is weinig wat me meer heeft gebracht dan deze kijk op het beste wat we hebben: genot en verbinding.”

 

BeyonG is #1van1miljoen

“Als er een klik is, dan kan er wat gebeuren! Ik zie mijzelf als panseksueel.”

“Mijn motto in het leven is Be you! One love!”

 

Ronald is #1van1miljoen

“Dit jaar viert Pride Amsterdam de 25ste editie. Zelf heb ik ook een jubileum te vieren: 15 jaar geleden kwam ik uit de kast. Als biseksueel. Mijn uitleg toen? Maakt me niet uit wat je in je broek hebt; als jij lief voor mij bent, ben ik lief voor jou! Toegegeven: aantrekkingskracht telt altijd mee, maar dat bekijk ik liever van persoon tot persoon.”

“Jezelf opnieuw uitvinden en het ontdekken van wat je leuk, sexy, interessant, of belangrijk vindt, gaat volgens mij een leven lang door. Tijdens deze ontdekkingstocht probeer ik ook voor anderen meer ruimte te maken. Daarom zet ik me dan ook graag in voor Bi+ Nederland. Alleen maar man òf vrouw is saai. Er is veel meer te ontdekken!”

 

Roos is #1van1miljoen

“Van jongs af aan wist ik dat ik zowel jongens als meiden leuk kon vinden. Zelf vond ik dat niet vervelend, maar ik merkte wel dat mijn omgeving dat minder accepteerde. Qua relaties was het ook lastig aangeven. En soms is dat nog, maar aan het begin van relaties vertel ik dit nu direct. Dat leidt soms tot vooroordelen en vervelende opmerkingen van zowel mensen binnen als buiten de queer community.”

“Nu weet ik dat ik panseksueel ben, maar afhankelijk van de context en of de gesprekspartner wissel ik tussen begrippen als biseksueel, queer en omniseksueel. Daarom vind ik bi+ een fijne term, omdat er zoveel onder kan vallen en het voor veel mensen kan verschillen. Gelukkig is het steeds vaker zo dat mensen het willen begrijpen en dan volgt er een mooi gesprek. Dat is fijn, want er is heel veel liefde te geven.”

 

Sara is #1van1miljoen

“Toen ik uit de kast kwam als queer besefte ik dat ik mijn gevoelens voor andere mensen dan mannen gewoonweg nooit serieus had genomen en het voelde zeer bevrijdend om dat deel van mezelf een plekje te geven, alsof ik meer mezelf kon zijn.”

In mijn zoektocht naar andere bi+ mensen vond ik echter dat bi+ mensen veelal onzichtbaar zijn en ik miste het gevoel van een community. Daarom begon ik een podcast over bi+ zijn in Nederland om de diversiteit en vrijheid binnen onze gemeenschap een stem te geven. Ik wil graag dat iedereen zich gezien voelt en dat we als een gemeenschap de monoseksuele norm uitdagen. Meer liefde voor iedereen

 

Martijn is #1van1miljoen

“Bi is voor mij vooral seksueel. Ik ben een pleaser en vind het geweldig om ook mannen te zien genieten. Ik zie mezelf als heteroflex. Soms heb ik ineens zin in seks met een man, maar dat is vooral platte seks, met vrouwen neem ik absoluut meer tijd.”

 

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media