Even voorstellen: Robbert Nijziel

Bi+ redacteuren stellen zich voor, Robbert Nijziel is verandermanager, heeft een vrouw én een minnaar, en begeleidt daarnaast mannen die wat willen met hun bi+ gevoelens.

Hallo allemaal! Ik ben nieuw bij de redactie van Bi+ en stel mij graag aan jullie voor. Ik ga de komende periode actief onderwerpen inbrengen. Ik vind het leuk anderen te prikkelen, uit te dagen, mensen aan het denken te zetten als het gaat over het boeiende onderwerp bi+ en wat ons hierin verbindt. Ik ben reuze benieuwd naar jullie mening en reacties.

Wie ben ik? Ik ben Robbert Nijziel, 53 jaar geleden geboren in Amsterdam en ik woon met mijn twee mooie zonen en mijn vrouw in het bosrijke Zeist. Ik heb een leuke baan als verandermanager en coach bij de mooiste bank van Nederland.

15 jaar geleden kwam biseksualiteit bij mij om de hoek kijken. Leven in een wereld waarin met twee maten wordt gemeten, heb ik echt als een uitdaging ervaren. Hetero is de norm, Homo is ook nog acceptabel voor een man, maar bi – dus allebei – is voor veel mensen best lastig te vatten. Ik heb mooie mannen en vrouwen ontmoet en leren omgaan met mislukkingen en verwachtingen die niet uitkwamen. Mijn begeleiders daagden me uit bloedeerlijk te zijn, veroordeelden nooit én waren scherp. Ik heb veel geleerd en ervaren.

Inmiddels heb ik een balans gevonden tussen hoe ik mijn biseksualiteit leef, de liefdesrelatie met mijn vrouw, mijn kinderen, familie, vrienden en al het andere. Ik voel me gelukkig in de relatie met mijn vrouw die me door en door kent en in de relatie met mijn vriend en minnaar. Ik kan zijn wie ik ben.

De laatste 15 jaar heb ik me in opleidingen en workshops verdiept in de moderne wereld van liefde, intimiteit, bi+ en relaties. En hoe je hierin je persoonlijk leiderschap kunt pakken. De worsteling, schaamte, heftige emoties en lichamelijke spanningen van mannen raken me en motiveren me om hierover het gesprek aan te gaan.

Om die reden ben ik begin dit jaar een Start Up begonnen onder de titel ‘leefjebiseksualiteit.nl’. Een nu nog bescheiden platform. Ik geloof dat ieder mens een uniek perspectief op de wereld heeft op het gebied van liefde, relaties, intimiteit en bi+. Daarom zijn er ook zoveel varianten mogelijk hoe je je bi+ zijn kunt leven. En dat is best uitdagend in een samenleving waarin de homo-hetero-monogamie paradox de standaard lijkt te zijn. Daarin valt nog veel te doen, en wil ik als coach en inspirator mijn bijdrage leveren.

Ik heb een aantal mannen persoonlijk begeleid hierin en dit geeft mij energie. En de mannen zijn er blij mee. En daar doe ik het voor. Mannen helpen te ontdekken wat ze met hun bi+ gevoelens zouden willen. En wat ervoor nodig is om deze gevoelens en seksuele verlangens een plek in hun leven te kunnen geven. Als je volledig jezelf kan zijn, wordt het leven een stuk makkelijker en ervaar je meer geluk, liefde en ontspanning. Moeiteloos leven is mijn motto.

Corona gooit daarbij wel ‘roet in het eten’. Maar het is hierdoor wel een mooie periode om stil te staan en te reflecteren op je eigen persoonlijke situatie.

Ik vind het boeiend om werkvormen die ik als coach heb opgedaan in het bedrijfsleven te vertalen naar de problematiek waar Bi+ Nederland voor staat. Ik werk daarbij veel met opstellingen en werkvormen die juist geen beroep doen op hoofd- en denkkracht. Daar zit namelijk niet de oplossing is mijn ervaring.

Daarnaast ben ik ook nieuwsgierig hoe jullie je pad in bi+ hebben doorlopen en ervaren? Wat hebben jullie ervaren en hoe heeft het een plek gekregen in je leven? Of zijn er nog onderwerpen/thema’s waar je in vastloopt om je bi+ zijn volledig te leven? Dan kan ik daar eens een blog aan wagen.

Ik word enthousiast van de doelstellingen van Bi+ Nederland en zie veel aanknopingspunten in de plannen en mijn bijdrage daaraan. Zo komen voor mij werk en privé bij elkaar.

Tot slot ben ik een nieuw project gestart. Ik wil (levens)verhalen van mannen gaan bundelen. Dus wil jij je verhaal over jouw bi+ gevoelens en ervaringen delen, kijk dan eens op mijn site. Daar staan ook een aantal verhalen van andere mannen. Stuur je mij een bericht als je hiervoor open staat? Je kunt me bereiken via mijn eigen website leefjebiseksualiteit.nl

ook interessant…

bi+ boot 2024

bi+ boot 2024

'Samen Leven' Op zaterdag 3 augustus 2024 varen we met de Bi+ Boot door de Amsterdamse grachten! De leus is 'Samen Leven'. Dit jaar willen we namelijk naast bi+ mensen zelf ook...

Lees meer
bi+ pride

bi+ pride

Halverwege de lente beginnen door het hele land lokale Prides. Denk aan jaarlijkse terugkerende evenementen zoals Roze Zaterdag, Roze Woensdag en Roze Maandag, maar ook begrippen...

Lees meer