Het grote Nederlandse bi+ onderzoek: de Call

Bi+ Nederland gaat het komende anderhalf jaar een groot bi+ onderzoek laten doen. Vandaag (20 mei 2020) zijn de voorwaarden om dat grote Nederlandse bi+ onderzoek te doen (de Call) naar 5 verschillende universiteiten en kenniscentra gestuurd, zodat er geoffreerd kan worden. Lees hieronder het officiële bericht rondom de Call:

Bi+ Nederland gaat een onderzoek naar de ervaringen van bi+ mensen aanbesteden. Het onderzoek bestaat uit een survey en een kwalitatief onderzoek, gericht op ervaringen en behoeften van bi+ mensen in al haar verscheidenheid. Belangrijke onderwerpen zijn hoe bi+ mensen hun seksuele oriëntatie en relatie oriëntatie beleven, hoe ze te maken krijgen met stigma, vooroordelen en de monoseksuele norm, hoe verschillen in gezondheid en welbevinden binnen de bi+ gemeenschap zijn te verklaren en te begrijpen, en welke factoren daarin een rol spelen. Bi+ Nederland verwacht de uiteindelijke resultaten van dit onderzoek eind 2021.

De Call voor het onderzoek is op 20 mei verspreid naar in totaal 5 universiteiten en kenniscentra. Inhoud, omvang, tijdspaden en selectie- en gunningscriteria staan in de Call genoemd.

ook interessant…