redactie

Jassy’s choice: Halsey

Jasmijn Naomi tekent mensen die ze bewondert. Dat doet ze op haar eigen platform ‘A Rainbow of Jassy’ en dat doet ze hier op het bi+ blog. Deze keer: de open biseksuele Amerikaanse artiest, singer-songwriter Halsey.

“Ik heb best wel een beetje een (heel erge) crush op Halsey. Halsey is één van de mooiste vrouwen ter wereld!”

Halsey gebruikt haar platform als artiest breed: ze spreekt openlijk over haar bipolaire stoornis en over endometriose, maar daarnaast zet ze zich ook actief in voor Black Lives Matter. Afgelopen zomer is ze een fonds begonnen om zwarte creatieven te steunen, het Black Creators Funding Initiative. Als artiest wil en laat Halsey zich niet in een hokje stoppen en dus heeft ze ook niet één genre of stijl. Daarnaast maakt ze ook kunst, verscheen recentelijk haar eerste boek, de dichtbundel ‘I would leave me if I could’, en binnenkort zal ze haar acteerdebuut maken in de TV-serie ‘The Player’s Table’.”

“Halsey is stoer, soms super feminiene, soms een tomboy, soms valt ze in het pop genre, soms in het punk, rock of emo genre. Het ene moment domineert ze uitverkochte stadions als artiest en dan staat ze opeens tussen onbekende mensen op straat en biedt ze hen eerste hulp aan tijdens Black Lives Matter protesten – maar ze is vooral altijd zich zelf! Girl-power en creativiteit zoals dat van haar kunnen we zeker in de bi+ community gebruiken. Ook laat het mij zien dat het dus écht wel mogelijk is grote dingen te bereiken door gewoon geheel jezelf te zijn.”

“Aangezien Halsey een enorm scala aan muziek heeft, vind ik het moeilijk om echt één favoriet te noemen maar toch springt voor mij ‘Nightmare’ er wel altijd uit. Dit is voor mij, en vele andere vrouwen, een échte girlpower anthem en elke keer als ik dit nummer hoor, brengt dit kracht naar boven om als vrouw sterk te zijn en te blijven in deze maatschappij.”

Visited 447 Times, 2 Visits today

Over redactie

de bi+ redactie bestaat uit meerdere vrijwilligers van Bi+ Nederland die van en voor mensen met bi+ gevoelens en ervaringen schrijven. Als je zin hebt om mee te schrijven, stuur dan een mail naar gj@biplus.nl

Related Posts