nieuwe voorzitter: Esther Wouters

“Dankzij Bi+ Nederland heb ik allerlei inzichten opgedaan die mij meer ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen hebben gegeven. Dat gun ik iedereen. Daarom ben ik heel trots dat ik vanaf januari 2024 als voorzitter mag bijdragen aan het belangrijke werk van Bi+ Nederland.

nieuwe voorzitter: Esther Wouters

In 2020 raakte ik betrokken bij Bi+ Nederland. Ik interviewde de kerngroep ter ere van hun eenjarig bestaan. In dat gesprek vielen bij mij allerlei kwartjes. Het was zo ineens zo duidelijk dat ik niet alleen was, maar één van de 1 miljoen mensen die met hetzelfde worstelde. Deze club slimme mensen bleek na te denken over een betere wereld voor bi+ mensen. Geweldig. Dat was echt een keerpunt. Tot dat moment durfde ik eigenlijk niet eens echt te benoemen dat ik bi+ ben. Zo bang was ik voor vooroordelen en afwijzing.

In de loop van de jaren ben ik steeds meer betrokken geraakt bij Bi+ Nederland. Ik vind het een prachtige community. Ik voel me enorm thuis, de sfeer is veilig en de mensen zijn mooi divers. Eerst was ik lid van het communicatieteam, in 2023 werd ik bestuurslid en nu dan voorzitter. Hiernaast werk ik als projectleider in het mbo en in mijn eigen onderneming www.locatiesmetmeerwaarde.nl. Ik woon in Wageningen, samen met mijn vrouw Petra. Ik ben inmiddels een openlijke en trotse bi+ er.

Bi+ zijn staat los van cultuur, politieke voorkeur, regio of menstype. Ik hoop dat we iedereen die niet alleen op mannen of vrouwen valt, maar op meer genders, bij de activiteiten van Bi+ Nederland kunnen betrekken. We zijn met heel veel mensen. Samen kunnen we zorgen voor meer ruimte en vrijheid. Voor een wereld waarin bi+ mensen zich makkelijker kunnen bewegen. Daar ga ik voor.

ook interessant…

nieuwe website

nieuwe website

In de vier en een half jaar dat Bi+ Nederland bestaat, hebben we al veel bereikt. We hebben de eerste grote wetenschappelijke onderzoeken over bi+ in Nederland geïnitieerd, we...

Lees meer
bi+ pride

bi+ pride

Halverwege de lente beginnen door het hele land lokale Prides. Denk aan jaarlijkse terugkerende evenementen zoals Roze Zaterdag, Roze Woensdag en Roze Maandag, maar ook begrippen...

Lees meer