Niet in één hokje

Ervaringen en welzijn van bi+ personen in Nederland

Het survey onderzoek van het Bi+ Onderzoeksconsortium, gehouden onder 3.000 mensen die een seksuele oriëntatie hebben gericht op meer dan één gender: de cijfers.

"Ik was altijd al niet standaard"

Kwalitatief onderzoek naar de beleving van bi+ volwassenen

Het kwalitatief onderzoek van het Bi+ Onderzoeksconsortium, met diepte interviews onder 17 mensen die een seksuele oriëntatie hebben gericht op meer dan één gender: de verhalen.

Belangrijkste feiten op een rij

In deze factsheet vind je de belangrijkste feiten uit Nederlands onderzoek naar mensen die een seksuele oriëntatie hebben gericht op meer dan een gender, op een rij.

Nationale kennissynthese

In de nationale kennissynthese staan álle feiten en cijfers op een rij die bekend zijn uit Nederlands onderzoek.

Internationale kennissynthese

De internationale wetenschappelijke kennis over mensen die een seksuele oriëntatie hebben gericht op meer dan één gender, en wat bekend is over bi+ identiteiten en zichtbaarheid, relaties en gezondheid, verzameld door Dr. Emiel Maliepaard.

Talkshow ‘Hoe is het om bi+ te zijn?’

Kijk hier de livestream terug.

Op 7 oktober 2021 publiceerde het Bi+ Onderzoeksconsortium het tweede deel van het grote Bi+ Onderzoek. Bi+ Nederland zond een talkshow uit waarin de uitkomsten werden besproken van dit kwalitatieve onderzoek en van het eerdere kwantitatieve onderzoek. Waarom is dit onderzoek zo belangrijk en hoe maken we de samenleving meer bi+ inclusief.

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media