Bi+ Nederland

meer vrijheid, meer liefde, meer ruimte voor iedereen!

De stichting Bi+ Nederland is opgericht in de zomer van 2019 door een aantal mensen die serieus werk willen maken om vastgeroeste ideeën rondom seksuele oriëntatie en gender te verruimen. Kijk hier wie wij zijn.

Een nieuw tijdperk breekt aan, Bi+ Nederland wil deel uit maken van de verandering.

Mensen met bi+ gevoelens en ervaringen staan er niet alleen voor. Je bent goed zoals je bent. Je hebt recht op respect van de samenleving. Je hebt recht op onvoorwaardelijke liefde van je naasten.  De samenleving en je naasten moeten zich aanpassen aan jou in plaats van andersom.

 

wat we doen

Bi+ Nederland is er voor iedereen die bi+ gevoelens en ervaringen heeft. Je hoeft je dus niet als bi, pan of queer te benoemen. Romantisch en/of seksueel vallen op meer dan één geslacht of gender is genoeg.

Als organisatie richt Bi+ Nederland zich op communities, beleid, onderzoek en kennis, en trainingen en events voor bi+ mensen en professionals. Iedereen heeft namelijk een rol om verandering in de samenleving voor elkaar te krijgen.

Bi+ mensen zelf mogen steviger in hun schoenen staan. Daarbij hoort ook naar je eigen houding en gedrag kijken en naar dat van mensen in je omgeving. Je bent geen slachtoffer, en ook geen held, maar gewoon een mens die in het dagelijkse leven probeert om gelukkig en gezond te zijn. Jouw individuele rechten en veiligheid vormen de basis. Soms is dat niet vanzelfsprekend en moet je (leren) onderhandelen of bevechten.

Overheden, bedrijven en organisaties uit het middenveld kunnen veel meer oog hebben voor burgers, werknemers, klanten en cliënten die op meer dan één geslacht of gender vallen. Bi+ Nederland wil, samen met hen, werken aan een bi+ inclusieve leef- en werkomgeving.

Onderzoek is nodig om kennis en pijnpunten in kaart te brengen, om meer te leren over de diversiteit binnen bi+ mensen,  om nog beter te weten hoe we een bi+ inclusieve samenleving bevorderen, en om coping en veerkracht van bi+ mensen en hun naasten in beeld te krijgen. Dit gebruikt Bi+ Nederland om gerichte interventies en beleid te (laten) ontwikkelen en implementeren, waar bi+ mensen baat bij hebben.

Geïnteresseerd in samenwerking? Neem contact op!

Bi+ Nederland werkt met vrijwilligers die zelf vaak bi+ zijn. Er is geen betere methode om aan je eigen emancipatie te werken dan je in te zetten voor een gemeenschappelijk doel!

Bi+ Nederland neemt haar vrijwilligers serieus en we zijn altijd op zoek naar mensen die zich verder willen ontwikkelen.

kies een team

z

bi+ redactie

Je schrijft artikelen, opiniestukken of columns, je maakt vlogs of podcasts, je fotografeert of je tekent. Je werk wordt gepubliceerd in bi+ nieuws. Neem contact op met Marijn

team social

Je houdt Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn in de gaten, en ontwikkelt content om volgers vast te houden. Neem contact op met Marijn of Barbara

team events

Je ontwikkelt workshops, trainingen, conferenties, borrels, wandelingen en andere sociale events en/of voert ze uit. Neem contact op met Barbara

team onderzoek

Je leest en evalueert onderzoek gericht op bi+ en seksuele diversiteit, praat mee over de bi+ onderzoeksagenda. Je maakt inzichten uit bi+ onderzoek toegankelijk voor een groot publiek. Neem contact op met Jantine

stage bij Bi+ Nederland

Getalenteerde studenten hebben altijd plek bij Bi+ Nederland. Wat we wel van je vragen is een grote zelfstandigheid en we willen dat je onderzoek en mogelijk praktische producten bruikbaar zijn voor de organisatie.

Zoek je een leuke plek om veel te leren en de wereld op een andere manier te zien, neem dan contact op met Barbara

Op dit moment staat er geen stage vacature open, maar als je een goed idee hebt voor je eigen stage ben je natuurlijk van harte welkom om Bi+ Nederland te benaderen! Houd ook deze plek en onze socials in de gaten, of abonneer je op onze nieuwsbrief.

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media