Loop mee met het Bi+ blok tijdens Pride Walk Amsterdam!

7 augustus • 12:00 uur • Europaplein (RAI Amsterdam)

Ben je bi, pan, queer, fluïde, flex, of doe je niet aan hokjes of juist aan allemaal, trek dan je goeie schoenen aan en loop samen met Bi+ Nederland in het Bi+ blok van de Pride Walk Amsterdam op 7 augustus!

Vanzelfsprekend neem je je kinderen en monoseksuele partners mee!

Meld je wel even aan, want handig om te weten met hoeveel mensen we meelopen!

Hier is het aanmeldformulier 

Hier is het Facebookevenement

Deze wandeling is hét perfecte moment om andere mensen met bi+ gevoelens en ervaringen te ontmoeten. Plus natuurlijk de mensen achter Bi+ Nederland. We hebben vlaggen, borden en een banner, maar mocht je je eigen vlag, spandoek, bord, etc willen meenemen: Maak er iets moois van!

Ons doel is om minstens 60 mensen mee te laten lopen in het Bi+ blok, dus waar wacht je nog op?

Het Bi+ blok in de Pride Walk is niet het enige dat we organiseren tijdens Pride Amsterdam…

• woensdag 4 augustus om 19:30 is er de Bi+ Online Meet up. Dus je kunt ook meedoen vanaf je vakantieadres! Aanmelden voor de Meet Up doe je hier

• donderdag 5 augustus om 19:30 is er de Bi+ Pride Workhop. Voorzitter Barbara Oud en hoofd onderzoek Jantine van Lisdonk vertellen je alles wat je weten moet over de organisatie, de belangrijkste concepten en de belangrijkste cijfers rondom bi+. Aanmelden voor de Workshop doe je hier

• donderdag 5 en vrijdag 6 augustus is er tussen 14:00 en 21:00 de Bi+ HQ in Lola the Green Aardvark. Gewoon lekker hangen en andere mensen ontmoeten in een relaxte buurtkroeg in Amsterdam Oost. Er is bi+ crew aanwezig om je welkom te heten! Lola the Green Aardvark vind je hier

• zaterdag 7 augustus vanaf 16:00 ben je welkom bij de Bi+ Picknick op het grasveld van het Oeverpark (naast het Eye Filmmuseum in Noord). Voor de mensen die na de Pride Walk een beetje willen relaxen. Het grasveld van het Oeverpark vind je hier

Het hele Bi+ Pride Programma

Bi+ Online Meetup – Pride Editie!

Eigenlijk altijd op de tweede woensdag van de maand, maar nu een weekje eerder in verband met Pride Amsterdam: de Bi+ Online Meet Up!

Deze avond is voor alle mensen die vallen op meer dan één gender. Tijdens de meet up gaan we in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Je krijgt een paar vragen mee die je kan bespreken in het groepje.

De meet up is elke maand erg leuk! Sommige mensen komen elke keer, maar er zijn ook iedere maand nieuwe mensen. Sommige mensen weten al heel lang dat ze bi, pan of queer zijn, en voor anderen is dat nog helemaal nieuw. Hoe het ook voor jou is, je bent hartstikke welkom!

Wat: Bi+ Online Meetup – Pride Editie!
Wanneer: Woensdag 4 augustus vanaf 19:30
Waar: Online via Zoom, meld je aan via deze link: https://forms.gle/7nrMMM5GDRFq8jGf7.

Op de dag van de Meetup ontvang je een mail met alle informatie en de Zoom link.

Heb je een vraag of een opmerking? Stuur een mail naar info@biplus.nl.

Bi+ Pride Workshop!

Val je op meer dan één gender of geslacht en wil je meer ruimte, erkenning en zichtbaarheid voor bi+ mensen en jezelf? Ben je nieuwsgierig hoe je dat kan aanpakken en hoe Bi+ Nederland hieraan werkt? Kom dan naar deze gratis, online workshop.

In deze workshop geven Barbara Oud en Jantine van Lisdonk een introductie over wat bi+ is. Zij leggen belangrijke termen en thema’s uit en bieden basiskennis vanuit onderzoek. Ook vertellen ze over hoe Bi+ Nederland meer ruimte, erkenning en zichtbaarheid voor bi+ in de samenleving wil bereiken en wat de organisatie doet. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over hoe je hier zélf aan kunt werken en hoe je zelf bepaalt hoe open je bent.

De workshop wordt gegeven door Barbara Oud en Jantine van Lisdonk van Bi+ Nederland

De workshop is gratis, maar je moet je wel even aanmelden. Dat kan via deze link: https://forms.gle/7XRwVnnRyEgLqsP88.

Op de dag van de workshop ontvang je een mail met alle informatie en de Zoom link.
Heb je een vraag of een opmerking? Stuur een mail naar info@biplus.nl.

Wat: Bi+ Pride Workshop
Wanneer: Donderdag 5 augustus van 19:30u tot 21:00u
Waar: Online via Zoom, meld je aan via deze link: https://forms.gle/7XRwVnnRyEgLqsP88.

Bi+ HQ

Op donderdag 5 en vrijdag 6 augustus  vind je het Bi+ Hoofdkwartier in Lola the Green Aardvark, het leukste en liefste buurtcafé van Oost. Vrijwilligers van Bi+ Nederland zijn aanwezig om je welkom te heten. Verder is het gewoon zwaan kleef aan gezellig als je komt. Niets moet. Ontmoet wat andere mensen, drink wat en relax.

Wat: Bi+ HQ
Wanneer: donderdag 5 en vrijdag 6 augustus vanaf 14:00
Waar: Lola The Green Aardvark, Mauritskade 100-A H, 1093 RR Amsterdam

Bi+ Pride Walk Amsterdam

Dit jaar organiseert Bi+ Nederland het Bi+ blok tijdens de Pride Walk Amsterdam. Loop je mee? Je bent nodig voor de zichtbaarheid van de bi+ community! Loop dus mee op 7 augustus met het Bi+ blok tijdens de Pride Walk Amsterdam.

We verzamelen tijdens de Pride Manifestatie op het Europaplein vanaf 12:00 uur. Je herkent ons aan de bi+ vlaggen. Vanaf 14:00 gaan we samen met de grote lhbtiq+ gemeenschap in één grote optocht dwars door de stad naar de Dam.

In verband met de zichtbaarheid van mensen met bi+ gevoelens en ervaringen (bi, pan, queer, geen hokje, alle hokjes, etc) willen we dit jaar één groot blok met de bi+ gemeenschap in de Pride Walk vormen.

Om de grootte van het Bi+ blok in te kunnen schatten, vragen we je het aanmeldformulier in te vullen: https://forms.gle/at1wk9YGgHSPUrBH9

Wat trek je aan? In ieder geval verstandige schoenen! Verder is de dresscode: lekker jezelf zijn, kleurrijk, fantastisch, sexy, helemaal jij en stralend van zelfvertrouwen. Vlaggen, spandoeken, zelfgemaakte borden allemaal welkom. Doe je best!

Je kinderen en je monoseksuele partners neem je vanzelfsprekend mee!!!

Na de Walk ben je vrij om te gaan waar je wilt, maar als je zin hebt, dan ben je zeer welkom bij de Bi+ Picknick op het grasveld van het Oeverpark naast het Eye Filmmuseum in Noord.

Wat: Bi+ Pride Walk
Wanneer: zaterdag 7 augustus vanaf 12:00
Waar: Europaplein, Amsterdam
Lopen: vanaf 14:00
Route: Scheldestraat, Ferdinand Bolstraat, Weteringcircuit, Vijzelgracht, Rokin, Dam. Route

Bi+ Picknick

Na de Walk is er de Bi+ Picknick op het grasveld van het Oeverpark, naast het Eye Filmmuseum. Neem een hapje en een drankje mee, een kleedje, een kussentje misschien.

Wat: Bi+ Picknick
Wanneer: Zaterdag 7 augustus, aansluitend op de Pride Walk
Waar: Oeverpark. Neem achter het Centraal Station de pont naar de Buiksloterweg, ga dan links langs de oever, voorbij het Eye Filmmuseum. Route

Wat is Pride Amsterdam?

Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Het evenement bestaat sinds 1996, en is in de eerste plaats een feest. Het is dus niet ontstaan als demonstratie of protestmars, zoals de allereerste Pride Parade in 1969 in New York dat was als reactie op de Stonewall rellen.

Oorspronkelijk opgezet als ééndaags evenement, is het in de loop der jaren uitgegroeid tot een week waarin door de hele stad van alles wordt georganiseerd. Er is een officieel programma, en er zijn allerlei andere initiatieven. Er zijn of waren o.a. meerdere kleine en grotere feesten in bars en clubs en buiten op straat, sportieve en culturele activiteiten, een Roze Kerkdienst en openlucht filmvoorstellingen.

Het bekendste onderdeel is de de Canal Parade, een bonte stoet boten door de grachten. Sinds 2017 vaart ook de Bi+ Boot mee.

Sinds 2012 is een vast onderdeel de Pride Walk. De Pride Walk is een demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenboogcommunity, en heeft wel een activistisch karakter.

Stacey Lentz, LHBT-activist en mede-eigenaar van de legendarische Stonewall Inn Café in New York zegt over Pride Amsterdam:

‘De hele stad viert dat je mag zijn wie je bent. Trans, Bi, Lesbisch, Homo, samen met hetero en wat je identiteit ook is … iedereen doet mee … iedereen viert de diversiteit.’

Website Pride Amsterdam: https://pride.amsterdam/

Net als vorig jaar kunnen door COVID-19 veel Pride evenementen niet of alleen in sterk aangepaste vorm plaatsvinden. Zo gaat de Canal Parade helaas niet door. Het meest zichtbare onderdeel dat wel doorgaat is de Pride Walk. Bi+ Nederland doet mee met de Pride Walk en roept iedereen die Bi+ minded is, op om mee te doen.

Programma in vogelvlucht

Bi+ Hoofdkwartier

donderdag 5 en vrijdag 6 augustus vanaf 14:00u

Lola The Green Aardvark, Mauritskade 100-A H, 1093 RR Amsterdam

Bi+ Online Meet Up – Pride Editie!

Woensdag 4 augustus vanaf 19:30u

Online via Zoom, aanmelden via deze link: https://forms.gle/7nrMMM5GDRFq8jGf7

Bi+ Pride Workshop

Donderdag 5 augustus van 19:30u tot 21:00u

Online via Zoom, aanmelden via deze link: https://forms.gle/7XRwVnnRyEgLqsP88

Bi+ bij de Pride Walk Amsterdam

Zaterdag 7 augustus vanaf 12:00u

Verzamelen op het Europaplein

De Walk gaat om 14:00u via de Scheldestraat, de Ferdinand Bolstraat, het Weteringcircuit, de Vijzelgracht en het Rokin naar De Dam.

Bi+ Picknick

Zaterdag 7 augustus, aansluitend op de Pride Walk

op het grasveld van het Oeverpark, naast het Eye Filmmuseum

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media