talkshow ‘Hoe is het om bi+ te zijn?’

Op 7 oktober 2021 werd het kwalitatief onderzoek naar de beleving van bi+ volwassenen “Ik was altijd al niet standaard” gepubliceerd. Dit onderzoek met 17 interviews was het vervolg op het rapport ‘Niet in één hokje’, het eerste grote survey onderzoek onder bijna 3.000 respondenten naar de ervaringen en het welzijn van bi+ personen in Nederland, van maart 2021. Om de publicatie luister bij te zetten hield Bi+ Nederland een talkshow in Pakhuis De Zwijger. Centraal staan de uitkomsten van deze onderzoeken.

programma

Talkshow-host Annet Struik bespreekt met Barbara Oud (toen voorzitter Bi+ Nederland) waarom dit onderzoek zo belangrijk is.

De onderzoekers dr. Laura Baams (Rijksuniversiteit Groningen), dr. Hanneke de Graaf (Rutgers), Fayaaz Joemmanbaks, M.Sc. (Rutgers) en dr. Marianne Cense (Rutgers) presenteren de belangrijkste uitkomsten en vertellen wat zij verrassend vonden.

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) geeft een boodschap.

Naomi Grant neemt je in een spoken word performance mee in haar persoonlijke bi+ beleving.

Daarna kijkt Annet samen met Astrid Oosenbrug (COC Nederland), René Broekroelofs (Movisie) en Jantine van Lisdonk (Bi+ Nederland) vooruit. Hoe gaan we met de uitkomsten aan de slag, zodat we de samenleving meer bi+ inclusief maken? Wat kunnen bi+ mensen, monoseksuele mensen (hetero, homo en lesbische mensen), organisaties en beleidsmakers zelf doen? Kortom, hoe werken we samen aan meer ruimte voor iedereen?

voor wie?

professionals, bi+ mensen, journalisten en alle geïnteresseerden.

achtergrond van het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door het Bi+ onderzoeksconsortium, een groep van 10 top onderzoekers onder leiding van Laura Baams (Rijksuniversiteit Groningen), Hanneke de Graaf en Marianne Cense (Rutgers). Ze deden dit met een survey onder bijna 3.000 bi+ 16-55-jarigen, gevolgd door 17 diepte-interviews onder 34 tot 41 jarigen. Het survey onderzoeksrapport verscheen in maart 2021. Op 7 oktober verscheen het onderzoeksrapport over de diepte-interviews. De opdrachtgever Bi+ Nederland kreeg ondersteuning van het ministerie van OCW.

ook interessant…