terugblik bi+ boot 2023

Na een succesvolle eerste boot in 2022, voer Bi+ Nederland in 2023 voor de tweede keer mee tijdens Canal Parade Amsterdam. Dit keer was het thema van de boot jaren ’60 Space Age. Met de boot omgetoverd tot glimmend, zilveren ruimteschip voeren we in onze pastel kleuren en metallics door de grachten. Natuurlijk in de kleuren van de bi en pan vlag.

Een enthousiaste crew had op vrijdag de hele dag staan boren, knippen, plakken en knutselen om de boot om te toveren, met op zaterdag 5 augustus nog vroeg de laatste voorbereidingen. Met al het eten en drinken, de schipper en onze dj’s Cera en Helen aan boord voeren we richting de IJRO-steigers. Muziek vast aan op de achtergrond en een voorzichtig zonnetje aan de lucht en we waren klaar om iedereen op de boot te ontvangen. Vol enthousiasme, energie en fantastische outfits stapten ongeveer 70 bi+ mensen en bondgenoten aan boord.

Directeur Barbara hield een welkomstpraatje en de eerste hapjes en drankjes werden uitgedeeld. We konden vast opwarmen in onze startbox, maar toen mochten we toch echt de grachten in. Ontvangen door duizenden enthousiaste lhbtiq+ mensen en bondgenoten aan de kade, voeren we dansend en zingend op nummers als Padam Padam en Tattoo voorbij. En de regen, die mocht de pret zeker niet drukken. Met onze poncho’s gereed maakten we er een prachtig feest van en maakten we onze boodschap duidelijk: Meer Ruimte Voor Iedereen!

ook interessant…

bi+ pride

bi+ pride

Halverwege de lente beginnen door het hele land lokale Prides. Denk aan jaarlijkse terugkerende evenementen zoals Roze Zaterdag, Roze Woensdag en Roze Maandag, maar ook begrippen...

Lees meer
recensie: een stel mannenpinguïns

recensie: een stel mannenpinguïns

"Wat als een kind aan tafel wordt gemaakt en niet in bed?" Door Stan Oude Alink (hij/hem) De tijd staat nooit stil en dat aspect van het verhaal wordt kenbaar door het bewegende...

Lees meer