Toen Bi+ Nederland nog Bi-denktank heette…

De geschiedenis van Bi+ Nederland begint in de zomer van 2016. Dan wordt in Amsterdam de 3de EuroBicon georganiseerd als onderdeel van EuroPride.

Bi+ activisten en onderzoekers uit heel Europa, en een aantal uit de VS, komen naar Nederland. Eerst voor ééndaags wetenschappelijk congres en dan twee dagen conferentie. Het zijn mooie dagen met veel bijzondere ontmoetingen, inzichtelijke uitwisselingen en soms uitdagende workshops.

Na de EuroBicon komen activisten Barbara Oud en Gerrit Jan Wielinga samen met onderzoeker Emiel Maliepaard tot de conclusie dat er meer uitwisseling van ideeën rondom biseksualiteit moet plaatsvinden in Nederland, en ze richten de Bi-denktank op.

Deze Bi-denktank komt ongeveer elke maand bij elkaar, in wisselend gezelschap, om concepten en ideeën rondom biseksualiteit te onderzoeken en met elkaar te verbinden. In januari 2018 presenteren ze hun bevindingen op een drukbezochte avond in Pakhuis De Zwijger. Een samenvatting van deze avond vind je hier

Na deze avond kwamen enkele Bi-denktankleden nog regelmatig bij elkaar en bespraken allerlei mogelijkheden om hun ideeën ook praktisch toe te passen. In augustus 2019 werd Bi+ Nederland opgericht.

Visited 614 Times, 1 Visit today

Over de redactie

de bi+ redactie bestaat uit meerdere vrijwilligers van Bi+ Nederland die van en voor mensen met bi+ gevoelens en ervaringen schrijven. Als je zin hebt om mee te schrijven, stuur dan een mail naar redactie@biplus.nl

Related Posts