Toen Bi+ Nederland nog Bi-denktank heette…

De geschiedenis van Bi+ Nederland begint in de zomer van 2016. Dan wordt in Amsterdam de 3de EuroBicon georganiseerd als onderdeel van EuroPride.

Bi+ activisten en onderzoekers uit heel Europa, en een aantal uit de VS, komen naar Nederland. Eerst voor ééndaags wetenschappelijk congres en dan twee dagen conferentie. Het zijn mooie dagen met veel bijzondere ontmoetingen, inzichtelijke uitwisselingen en soms uitdagende workshops.

Na de EuroBicon komen activisten Barbara Oud en Gerrit Jan Wielinga samen met onderzoeker Emiel Maliepaard tot de conclusie dat er meer uitwisseling van ideeën rondom biseksualiteit moet plaatsvinden in Nederland, en ze richten de Bi-denktank op.

Deze Bi-denktank komt ongeveer elke maand bij elkaar, in wisselend gezelschap, om concepten en ideeën rondom biseksualiteit te onderzoeken en met elkaar te verbinden. In januari 2018 presenteren ze hun bevindingen op een drukbezochte avond in Pakhuis De Zwijger.

Na deze avond kwamen enkele Bi-denktankleden nog regelmatig bij elkaar en bespraken allerlei mogelijkheden om hun ideeën ook praktisch toe te passen. In augustus 2019 werd Bi+ Nederland opgericht.

ook interessant…

nieuwe website

nieuwe website

In de vier en een half jaar dat Bi+ Nederland bestaat, hebben we al veel bereikt. We hebben de eerste grote wetenschappelijke onderzoeken over bi+ in Nederland geïnitieerd, we...

Lees meer
nieuwe voorzitter: Esther Wouters

nieuwe voorzitter: Esther Wouters

“Dankzij Bi+ Nederland heb ik allerlei inzichten opgedaan die mij meer ruimte, vrijheid en zelfvertrouwen hebben gegeven. Dat gun ik iedereen. Daarom ben ik heel trots dat ik...

Lees meer
doneren

doneren

Bi+ Nederland is een non-profit organisatie. Ons werk is mogelijk door subsidie, sponsoring en donaties. Steun Bi+ Nederland in het bevorderen van de bi+ inclusieve samenleving...

Lees meer