wie is wie?

de mensen achter Bi+ Nederland stellen zich voor

bi+ crew

Petra Luiken

E-mail Petra (zij/haar)

Voorzitter

“Ik zet mij in voor Bi+ Nederland omdat ik graag wil bijdragen aan een maatschappij waar we de diversiteit van mensen juist omarmen en vieren en waar ruimte is voor iedereen.”

Petra is sinds 2006 actief in de LHBTQI+ gemeenschap, als bestuurslid en 4 jaar als voorzitter van Stichting PANN, als voorzitter van Stichting Roze Zaterdag Utrecht en als Programma Manager Nationaal bij COC Nederland.

“Begin 2018 had ik de behoefte om meer van de wereld te zien en ben ik 2 jaar alleen rond de wereld gaan reizen. Op dit moment ben ik werkzaam bij ProRail en ben ik organisator van het Wat ben je mooi festival in Utrecht.”

Barbara Oud

E-mail Barbara (zij/haar)

Directeur

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in onze samenleving. Voor bi+ mensen is dat vaak lastig, daar wil ik iets aan doen!”

Barbara Oud geeft trainingen en werkt in projecten die te maken hebben met (seksuele) diversiteit.

“Samen met mijn man heb ik een samengesteld gezin met drie kinderen, waarvan twee tieners en een peuter. Als je ons op straat zou tegenkomen, zou je denken dat ik hetero ben, maar dat is dus niet zo! Ik kom veel onwetendheid tegen over bi+, en zie dat bi+ mensen het lastig kunnen hebben. Ik wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin bi+ net zo gewoon is als hetero- en homoseksualiteit!”

Jantine van Lisdonk

E-mail Jantine (zij/haar)

Programmaleider strategie, beleid en onderzoek

 “Ik ben bi+ minded geworden, omdat ik net zoals veel bi+ mensen niet wil denken en leven in hokjes.”

Jantine van Lisdonk is onderzoeker, diversiteitsexpert, schrijver en spreker. Ook houdt ze van salsa & jazz spelen.

“In mijn promotie-onderzoek ontdekte ik dat enorm veel mensen bi+ zijn. Waar zijn ze dan? Bi+ mensen lopen echt tegen andere problemen aan dan lesbische, homo en hetero mensen, maar hier is nog weinig aandacht voor.

Ik val alleen op vrouwen en heb een vriendin. Wel ben ik bi+ minded geworden, want ik voel me thuis bij veel bi+ mensen die ook niet denken en leven in hokjes. Meer ruimte voor bi+ betekent meer ruimte voor iedereen!”

Marjan Hamstra

E-mail Marjan (zij/haar)

Secretaris, beleid, fondsenwerving en community

“Samen kunnen we ervoor zorgen dat we meer zichtbaar worden en onze samenleving meer bi+ inclusief!”

Marjan Hamstra heeft een juridische achtergrond en zet zich graag in voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Ze omschrijft zichzelf als ´realistische idealist`. Ze woont samen met haar hond en leeft polyamoureus. Graag zou ze zien dat er meer rekening wordt gehouden met relatiediversiteit.

“Heel lang had ik behoefte aan een community, terwijl die voor mijn gevoel onzichtbaar was. Hier voel ik me thuis.”            

Monique Boesewinkel

E-mail Monique (zij/haar)

Penningmeester

“Met mijn financiële achtergrond zorg ik voor een gezonde en professionele bi+ organisatie.”

Monique Boesewinkel is bi+ en een enthousiaste finance kanjer met een Big4 accountancy achtergrond. Zij beheerde eerder de financiën voor de European Bisexual Conference, Amsterdam 2016.

“In mijn zakelijk leven kom ik nog vaak in heteronormatieve omgevingen terecht. Door openlijk bi+ op de werkvloer te zijn vraag ik aandacht en erkenning voor bi+ mensen en creëer ik meer ruimte voor iedereen.”

Marijn Hermanus

E-mail Marijn (hij/hem)

Communicatie en redactie

“Liefde is fluïde. Het mag op jouw manier. En het is nooit te laat.”

Uitkomen voor zijn bi+ gevoelens durft hij pas sinds een paar jaar. Ondertussen weet hij dat hij niet de enige newbi van middelbare leeftijd is.

Marijn Hermanus is al jarenlang docent en trainer in improvisatietheater, trainingsacteur, en heeft verder ruime ervaring in het juridische werkveld.

“Door me in te zetten en zichtbaar te zijn voor Bi+ Nederland hoop ik mensen te laten zien dat liefde niet volgens het boekje hoeft. Zolang jij en je partner(s) het met elkaar eens zijn, horen verwachtingen van de buitenwereld er niet toe te doen.“

Annet Struik

E-mail Annet (zij/haar)

Training en educatie

“Ik geloof niet in hokjes maar in spectra en in fluïditeit, in nuances en in mensen. De magie van en/en, van diversiteit en de prachtige dingen die daaruit kunnen ontstaan”

Annet maakt graag persoonlijk contact, in een goed gesprek met diepgang maar op een lichtvoetige manier. Maar niet alleen inspireren, ook in actie komen. Ervaren.

Annet is trainer/facilitator, coach en auteur. Daarnaast is ze moeder van 2 kinderen, houdt ze van dansen (5 ritmes), schilderen en tarotkaarten.

“Door actief te zijn bij Bi+ Nederland draag ik bij aan een wereld waarin meer liefde is. En dat geeft me een geweldig gevoel.”

Sara Verlee

E-mail Sara (die/hen/zij)

Consent, bi+ jong, redactie, communicatie

“Ik zet me in voor bi+ mensen omdat onze diversiteit aan mensen, relatievormen en liefdes (monoseksuele) normen breken en zorgen voor meer ruimte en fluïditeit voor iedereen.”

Sara Verlee is podcastmaker, activist en sinoloog. Hen is werkzaam bij de redactie en communicatie van Bi+ Nederland, en aanspreekpunt van de werkgroep Consent. Sara houdt van uitgebreid koken, woordgrappen, en 80s synthesizer muziek.

 “Toen ik me realiseerde dat ik bi+ ben, voelde ik me zoveel vrijer en meer mezelf! Ik wil graag samenwerken aan een samenleving waarin alle mensen zich zo kunnen voelen, en in welke bi+ zijn als een volwaardige oriëntatie wordt gezien.”

Shirodj Raghoenath

E-mail Shirodj (hij/hem)

Communicatie en diversiteit & inclusie

“Met mijn inzet voor Bi+ Nederland wil ik graag bijdragen aan de zichtbaarheid van bi+ mensen. Er zijn één miljoen bi+ mensen in ons land, alleen zie je ze niet altijd. Je mag trots zijn op jezelf en je mag gerust gezien worden!”

Shirodj is projectmedewerker bij Emancipator en geeft regelmatig trainingen en workshops op het gebied van mannelijkheid, gender en seksuele gerichtheid. Hij is ook onderdeel van het communicatieteam van Bi+ Nederland en werkgroep Diversiteit & Inclusie. Shirodj ontspant het beste met een goede Bollywoodfilm, maar tijdens het sporten klinkt Engelstalige pop toch beter in de oren.

“Ik viel vaak tussen wal en schip, ook door mijn seksuele gerichtheid als bi+’er. Bij Bi+ Nederland voel ik mij thuis en kan ik mijzelf zijn.”

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media