wie is wie?

het bi+ kernteam

Eerst was er de Onafhankelijke Bi Denktank, een los initiatief van onderzoekers, activisten en beleidsmakers, dat in het leven werd geroepen na de EuroBiCon van 2016 in Amsterdam

In de Bi Denktank werd nagedacht over hoe het leven van mensen met bi+ gevoelens en ervaringen verbeterd kon worden. Op een gegeven moment werd het tijd om de daad bij het woord te voegen.  Op 14 augustus 2019 richtten onderstaande mensen de stichting Bi+ Nederland op.

Bi+ Nederland richt zich op onderzoek, beleid, netwerk, communicatie en community in Nederland. Ook is ze zich aan het internationaal aan het oriënteren.

Welke mensen zich met welke deelgebieden bezighouden vind je achter hun naam. Stuur gerust een e-mail als je vragen, opmerkingen of goeie ideeën hebt.

Barbara Oud

E-mail Barbara (zij/haar)

Voorzitter, communicatie, netwerk en community

Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in onze samenleving. Voor bi+ mensen is dat vaak lastig, daar wil ik iets aan doen!

Barbara Oud geeft trainingen en werkt in projecten die te maken hebben met (seksuele) diversiteit.

Samen met mijn vriend heb ik een samengesteld gezin met drie kinderen, waarvan twee tieners en een baby. Als je ons op straat zou tegenkomen, zou je denken dat ik hetero ben, maar dat is dus niet zo! Ik kom veel onwetendheid tegen over bi+, en zie dat bi+ mensen het lastig kunnen hebben. Ik wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin bi+ net zo gewoon is als hetero- en homoseksualiteit!

Gerrit Jan Wielinga

E-mail Gerrit Jan (hij/hem)

Secretaris, communicatie en community

Wat is er mooier en avontuurlijker dan mensen die van mensen houden?

Gerrit Jan Wielinga is schrijver en kunstenaar. Hij werkt voor COC Nederland als campaigner. Daarnaast is hij vrijwilliger voor PrEPnu, de Hiv Vereniging en Hello Gorgeous. Hij woont met twee katten en drie goudvissen op een eiland.

Toen ik na vele jaren als homo wel uit de kast moest komen als bi+, vielen me twee dingen op: hoe bizar, onwennig en wantrouwend mensen daarop reageerden, plus hoeveel mensen me vertelden dat ze ook bi+ gevoelens en ervaringen hebben. Vrij naar Rosa von Praunheim: niet de bi/pan/queer is pervers, maar de situatie waar die in leeft.

Monique Boesewinkel

E-mail Monique (zij/haar)

Penningmeester

Met mijn financiële achtergrond zorg ik voor een gezonde en professionele bi+ organisatie.

Monique Boesewinkel is bi+ en een enthousiaste finance kanjer met een Big4 accountancy achtergrond. Zij beheerde eerder de financiën voor de European Bisexual Conference, Amsterdam 2016.

In mijn zakelijk leven kom ik nog vaak in heteronormatieve omgevingen terecht. Door openlijk bi+ op de werkvloer te zijn vraag ik aandacht en erkenning voor bi+ mensen en creëer ik meer ruimte voor iedereen.

Jantine van Lisdonk

E-mail Jantine (zij/haar)

Onderzoek, beleid en internationaal

Ik ben bi+ minded geworden, omdat ik net zoals veel bi+ mensen niet wil denken en leven in hokjes.

Jantine van Lisdonk doet onderzoek naar seksuele, gender en sekse diversiteit. Ook houdt ze van salsa & jazz spelen.

In mijn promotie-onderzoek ontdekte ik dat enorm veel mensen bi+ zijn. Waar zijn ze dan? Bi+ mensen lopen echt tegen andere problemen aan dan lesbische, homo en hetero mensen, maar hier is nog weinig aandacht voor.

Ik val alleen op vrouwen en heb een vriendin. Wel ben ik bi+ minded geworden, omdat ik net zoals veel bi+ mensen niet wil denken en leven in hokjes. Meer ruimte voor bi+ betekent meer ruimte voor iedereen!

Hilde Vossen

E-mail Hilde (zij/haar die/deze)

Internationaal

Het gaat beter, maar we zijn er nog lang niet, ook niet in Nederland.

Hilde Vossen (zij/haar, die/hun) is mede-oprichter en coördinator van het European Bisexual Network for Activists. Ze was mede-organisator van de European Bisexual Conference in Rotterdam 2001 en Amsterdam 2016. Ze adviseert nu partijen die ook zo’n conferentie willen organiseren.

Het verbeteren van de situatie voor bi+ mensen gaat langzaam. Het is een kwestie van lange adem. Ik doe dit werk dan ook al een tijdje. Het loont omdat ik regelmatig zie dat er methoden worden ontwikkeld om mensen de kans te geven inclusiever te zijn voor biseksuelen.

Els Veenis

E-mail Els (zij/haar)

Advies

Bi+’ers zijn voor de buitenwereld nogal onzichtbaar en raadselachtig. Met een tuttig of juist woest imago. Maar we floreren juist bij diversiteit!

Els Veenis is bi+ en nog veel meer. Ze had jarenlang een relatie met een man en woont nu samen met haar vriendin Corine. Els heeft haar sporen verdiend als activist, wetenschapper en beleidsmedewerker op het terrein van emancipatie. Het politieke is dus ook persoonlijk.

Joshua Zandberg

E-mail Joshua (hij/hem)

Communicatie, beleid en community

Ik droom ervan dat deze maatschappij niet langer meer opkijkt van welke gender/sekse je partner(s) is/zijn.

Joshua Zandberg werkt in het dagelijks leven als staflid op een behandelgroep voor zedenplegers in een tbs-instelling. Hij is vader van drie prachtige kinderen. Drie jaar geleden was hij een van de initiatiefnemers van de BiBoot tijdens Canal Parade Amsterdam en heeft afgelopen drie edities van Amsterdam Pride deze boot georganiseerd.

Ik ben dol op celebration en hou ervan om met iets simpels als een goed feest op een boot zichtbaar te maken dat er in NL heel veel mensen zijn die van meer dan een gender houden.

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media