wie is wie?

de mensen achter Bi+ Nederland stellen zich voor

bi+ bestuur

Petra Luiken

E-mail Petra (zij/haar)

Voorzitter

“Ik zet mij in voor Bi+ Nederland omdat ik graag wil bijdragen aan een maatschappij waar we de diversiteit van mensen juist omarmen en vieren en waar ruimte is voor iedereen.”

Petra is sinds 2006 actief in de LHBTQI+ gemeenschap, 7 jaar als bestuurslid van Stichting PANN waarvan 4 jaar als voorzitter, als oprichter en voorzitter van Stichting Roze Zaterdag Utrecht en als Programma Manager Nationaal bij COC Nederland.

“Begin 2018 had ik de behoefte om meer van de wereld te zien en ben ik 2 jaar alleen rond de wereld gaan reizen. Op dit moment ben ik werkzaam bij ProRail en ben ik organisator van het Utrecht Queer Culture Festival.”

Bob Beusekom

E-mail Bob (hij/hem)

Vicevoorzitter

“Ik ondersteun onze fantastische stichting sinds april 2023 in mijn rol als vicevoorzitter. Ik werk als zelfstandig interim en programma manager en kom als ‘The Executive Nomad’ bij organisaties over de gehele wereld, zoals de afgelopen tien jaar in Australië.” 

Bob blijft de komende jaren in Nederland, wat dichter bij familie en vrienden en om onze stichting verder te professionaliseren en te promoten. 

“Mensen vinden me inspirerend, energiek, transparant, moedig, en verbindend. Mijn grote hobby reizen heeft me in meer dan honderd landen gebracht, met af en toe wat vrijwilligerswerk, specifiek voor mensen en organisaties in de LGBTIQ+ community en die wat minder te besteden hebben.”

Monique Boesewinkel

E-mail Monique (zij/haar/die)

Penningmeester

“Met mijn financiële achtergrond zorg ik voor een gezonde en professionele bi+ organisatie.”

Monique Boesewinkel is bi+ en een enthousiaste finance kanjer met een Big4 accountancy achtergrond. Zij beheerde eerder de financiën voor de European Bisexual Conference, Amsterdam 2016.

“In mijn zakelijk leven kom ik nog vaak in heteronormatieve omgevingen terecht. Door openlijk bi+ op de werkvloer te zijn vraag ik aandacht en erkenning voor bi+ mensen en creëer ik meer ruimte voor iedereen.”

Esther Wouters

Meer info volgt!

bi+ crew

Barbara Oud

E-mail Barbara (zij/haar)

Directeur

“Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn in onze samenleving. Voor bi+ mensen is dat vaak lastig, daar wil ik iets aan doen!”

Barbara Oud geeft trainingen en werkt in projecten die te maken hebben met (seksuele) diversiteit.

“Samen met mijn man heb ik een samengesteld gezin met drie kinderen, waarvan twee tieners en een peuter. Als je ons op straat zou tegenkomen, zou je denken dat ik hetero ben, maar dat is dus niet zo! Ik kom veel onwetendheid tegen over bi+, en zie dat bi+ mensen het lastig kunnen hebben. Ik wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin bi+ net zo gewoon is als hetero- en homoseksualiteit!”

Jantine van Lisdonk

E-mail Jantine (zij/haar)

Strategisch adviseur

 “Ik ben bi+ minded geworden, omdat ik net zoals veel bi+ mensen niet wil denken en leven in strakke hokjes.”

Jantine van Lisdonk is onderzoeker, diversiteitsexpert, schrijver en spreker. Ook houdt ze van salsa & jazz spelen.

“In mijn promotie-onderzoek ontdekte ik dat enorm veel mensen bi+ zijn. Waar zijn ze dan? Bi+ mensen lopen echt tegen andere problemen aan dan lesbische, homo en hetero mensen, maar hier is nog weinig aandacht voor.

Ik val alleen op vrouwen en heb een vriendin. Wel ben ik bi+ minded geworden, want ik voel me thuis bij veel bi+ mensen die ook niet denken en leven in strakke hokjes. Meer ruimte voor bi+ betekent meer ruimte voor iedereen!”

Sara Verlee

E-mail Sara (die/hen/zij)

Projectleider community, consent, communicatie, bi+ jong!

“Ik zet me in voor bi+ mensen omdat onze diversiteit aan mensen, relatievormen en liefdes (monoseksuele) normen breken en zorgen voor meer ruimte en fluïditeit voor iedereen.”

Sara Verlee is projectleider community bij Bi+ Nederland en bouwt daarmee aan bi+ communities in Nederland. Verder schrijft hen graag teksten voor social media en houdt ze zich bezig met het onderwerp consent binnen Bi+ Nederland. In diens vrije tijd vind je Sara vooral in de keuken om uitgebreid te koken met eclectische muziek op de achtergrond.

 “Toen ik me realiseerde dat ik bi+ ben, voelde ik me zoveel vrijer en meer mezelf! Ik wil graag samenwerken aan een samenleving waarin alle mensen zich zo kunnen voelen, en in welke bi+ zijn als een volwaardige oriëntatie wordt gezien.”

Daphne Hermsen

E-mail Daphne (zij/haar)

Medewerker kennis & community

“Bi+ mensen vinden lang niet altijd de herkenning en erkenning die zij zoeken en nodig hebben. Met mijn werk bij Bi+ Nederland wil ik eraan bijdragen dat bi+ mensen meer gezien, geïncludeerd en gevierd worden.”

Na eerst anderhalf jaar betrokken te zijn als vrijwilliger en stagiair is Daphne sinds januari 2023 medewerker kennis & community. In haar vrije tijd gaat ze graag op reis en danst ze veel in allerlei stijlen.

 “Tijdens mijn studie ben ik mij gaan verdiepen in onderwerpen rondom gender, seksuele oriëntatie en diversiteit in brede zin. Het volgen van verschillende keuzevakken rondom deze onderwerpen wakkerde een passie voor lhbti+ emancipatie aan, maar riep ook vragen op over wie ik zelf ben. Toen ik me realiseerde dat ik bi ben, besloot ik van mijn passie mijn werk te maken.”

Shirodj Raghoenath

E-mail Shirodj (hij/hem)

Communicatie en diversiteit & inclusie

“Met mijn inzet voor Bi+ Nederland wil ik graag bijdragen aan de zichtbaarheid van bi+ mensen. Er zijn één miljoen bi+ mensen in ons land, alleen zie je ze niet altijd. Je mag trots zijn op jezelf en je mag gerust gezien worden!”

Shirodj is projectmedewerker bij Emancipator en geeft regelmatig trainingen en workshops op het gebied van mannelijkheid, gender en seksuele gerichtheid. Hij is ook onderdeel van het communicatieteam van Bi+ Nederland en werkgroep Diversiteit & Inclusie. Shirodj ontspant het beste met een goede Bollywoodfilm, maar tijdens het sporten klinkt Engelstalige pop toch beter in de oren.

“Ik viel vaak tussen wal en schip, ook door mijn seksuele gerichtheid als bi+’er. Bij Bi+ Nederland voel ik mij thuis en kan ik mijzelf zijn.”

Marijn Hermanus

E-mail Marijn (hij/hem)

Communicatie en redactie

“Liefde is fluïde. Het mag op jouw manier. En het is nooit te laat.”

Uitkomen voor zijn bi+ gevoelens durft hij pas sinds een paar jaar. Ondertussen weet hij dat hij niet de enige newbi van middelbare leeftijd is.

Marijn Hermanus is al jarenlang docent en trainer in improvisatietheater, trainingsacteur, en heeft verder ruime ervaring in het juridische werkveld.

“Door me in te zetten en zichtbaar te zijn voor Bi+ Nederland hoop ik mensen te laten zien dat liefde niet volgens het boekje hoeft. Zolang jij en je partner(s) het met elkaar eens zijn, horen verwachtingen van de buitenwereld er niet toe te doen.“

Marjan Hamstra

E-mail Marjan (zij/haar)

Secretaris, beleid, fondsenwerving en community

“Samen kunnen we ervoor zorgen dat we meer zichtbaar worden en onze samenleving meer bi+ inclusief!”

Marjan Hamstra heeft een juridische achtergrond en zet zich graag in voor gelijke rechten en kansen voor iedereen. Ze omschrijft zichzelf als ´realistische idealist`. Ze woont samen met haar hond en leeft polyamoureus. Graag zou ze zien dat er meer rekening wordt gehouden met relatiediversiteit.

“Heel lang had ik behoefte aan een community, terwijl die voor mijn gevoel onzichtbaar was. Hier voel ik me thuis.”            

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media