workshop: bi+ en seksueel geweld

Uit de CBS Veiligheidsmonitor (2022) blijkt dat bi+ mensen, met name bi+ vrouwen, veel vaker te maken krijgen met seksueel geweld. Zo had 44% van de bi+ vrouwen in het voorafgaande jaar te maken gehad met seksueel geweld. Toch blijft een bi+ specifieke aanpak van seksueel geweld uit en herkennen weinig zorgprofessionals bi+ specifieke casussen in de praktijk.

over deze workshop

Deze workshop gaat dieper in op de risicofactoren van bi+ mensen op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan de hand van casussen.

“Open en positief gebracht, een interactieve workshop met veel nieuwe kennis voor mij als zorgprofessional.”

programma

  • feiten en cijfers over bi+ mensen en seksueel geweld
  • casussen
  • interventies/handvatten

na deze workshop…

Herken je beter wat bi+ specifieke casussen zijn in de context van seksueel geweld en hoe de monoseksuele norm daar invloed op heeft. Verder weet je hoe je bi+ inclusief te werk kan gaan en zo beter kan aansluiten op de behoeftes van bi+ mensen aan wie je zorg verleent.

praktische info

De training kan in overleg op locatie of online worden gegeven. Prijs op aanvraag. Interesse in deze workshop? Neem contact op met Sara Verlee (sara@biplus.nl of 06-27292874)

over Bi+ Nederland

Bi+ Nederland is de landelijke emancipatieorganisatie voor bi+ mensen en bi+ inclusie. Zij houdt zich bezig met het creëren van bi+ gemeenschappen, het verzamelen van kennis en aanjagen van onderzoek, en pleit voor een betere rechtspositie en meer inclusie en gelijkwaardigheid van bi+ mensen in Nederland.

ook interessant…

bi+ nederland podcast

bi+ nederland podcast

In de Bi+ Nederland podcast gaat Stan Oude Alink, samen met zijn co-hosts Sara Verlee en Shirodj Raghoenath het gesprek aan met bi+ personen. Bij deze podcast staan ervaringen en...

Lees meer
woordenlijst

woordenlijst

woordenlijst  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZAAseksueel verwijst naar mensen die geen of weinig seksuele aantrekking naar anderen voelen. Dit betekent...

Lees meer
workshop: bi+ de basis

workshop: bi+ de basis

Er zijn 1 miljoen mensen in Nederland met bi+ gevoelens en/of ervaringen. Ruim 15 procent van de jongeren in Nederland is bi+. Maar wat is bi+ precies? En waar lopen bi+ mensen...

Lees meer