workshop: bi+ inclusie in zorg/hulpverlening

Bi+ mensen hebben vaker een slechtere mentale gezondheid t.o.v. zowel hetero als homo/lesbische mensen. Ook krijgen bi+ mensen disproportioneel te maken met (seksueel) geweld. Bi+ inclusie in de hulpverlening is dus van levensbelang. Maar hoe ga je bi+ inclusief te werk in de zorg?

over deze workshop

Op interactieve wijze biedt deze workshop praktische handvatten voor zorgprofessionals, met concrete casussen om in gesprek te gaan met collega’s.

programma

  • cijfers en feiten uit onderzoek
  • praktijkvoorbeelden en casussen
  • interventies

na deze workshop…

Ben je in staat om bi+ specifieke casussen beter te herkennen. Als zorgprofessional ben je op de hoogte van de relevante feiten en cijfers over bi+ mensen en praktische interventies om beter aan te sluiten op je (bi+) cliënten.

praktische info

De training kan in overleg op locatie of online worden gegeven. Prijs op aanvraag. Interesse in deze workshop? Neem contact op met Sara Verlee (sara@biplus.nl of 06-27292874)

over Bi+ Nederland

Bi+ Nederland is de landelijke emancipatieorganisatie voor bi+ mensen en bi+ inclusie. Zij houdt zich bezig met het creëren van bi+ gemeenschappen, het verzamelen van kennis en aanjagen van onderzoek, en pleit voor een betere rechtspositie en meer inclusie en gelijkwaardigheid van bi+ mensen in Nederland.

ook interessant…

bi+ nederland podcast

bi+ nederland podcast

In de Bi+ Nederland podcast gaat Stan Oude Alink, samen met zijn co-hosts Sara Verlee en Shirodj Raghoenath het gesprek aan met bi+ personen. Bij deze podcast staan ervaringen en...

Lees meer
woordenlijst

woordenlijst

woordenlijst  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZAAseksueel verwijst naar mensen die geen of weinig seksuele aantrekking naar anderen voelen. Dit betekent...

Lees meer
workshop: bi+ de basis

workshop: bi+ de basis

Er zijn 1 miljoen mensen in Nederland met bi+ gevoelens en/of ervaringen. Ruim 15 procent van de jongeren in Nederland is bi+. Maar wat is bi+ precies? En waar lopen bi+ mensen...

Lees meer