workshop: bi+ inclusieve taal

Taal is een belangrijk instrument in bi+ inclusie. Vaak is taal heel binair en werkt het uitsluitend voor bi+ mensen. Hoe schrijf je teksten voor of spreek je over/tegen bi+ mensen op een manier die de doelgroep van 1 miljoen mensen in Nederland aanspreekt?

“Deze workshop was een eyeopener om niet in binaire frames over seksualiteit te denken.”

over deze workshop

In deze workshop leer je over het belang van bi+ inclusief taalgebruik, handige alternatieven voor bestaande termen en is er ruimte voor advies op maat.

programma

  • het belang van bi+ inclusief taalgebruik
  • voorbeelden
  • bi+ inclusieve taalwijzer

na deze workshop…

Begrijp je het belang van bi+ inclusief taalgebruik en heb je praktische handvatten om bi+ inclusievere teksten te schrijven. Dit kan je doorzetten in communicatie en/of beleid van jouw eigen organisatie/bedrijf!

praktische info

De training kan in overleg op locatie of online worden gegeven. Prijs op aanvraag. Interesse in deze workshop? Neem contact op met Sara Verlee (sara@biplus.nl of 06-27292874)

over Bi+ Nederland

Bi+ Nederland is de landelijke emancipatieorganisatie voor bi+ mensen en bi+ inclusie. Zij houdt zich bezig met het creëren van bi+ gemeenschappen, het verzamelen van kennis en aanjagen van onderzoek, en pleit voor een betere rechtspositie en meer inclusie en gelijkwaardigheid van bi+ mensen in Nederland.

ook interessant…

bi+ nederland podcast

bi+ nederland podcast

In de Bi+ Nederland podcast gaat Stan Oude Alink, samen met zijn co-hosts Sara Verlee en Shirodj Raghoenath het gesprek aan met bi+ personen. Bij deze podcast staan ervaringen en...

Lees meer
woordenlijst

woordenlijst

woordenlijst  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y ZAAseksueel verwijst naar mensen die geen of weinig seksuele aantrekking naar anderen voelen. Dit betekent...

Lees meer
workshop: bi+ de basis

workshop: bi+ de basis

Er zijn 1 miljoen mensen in Nederland met bi+ gevoelens en/of ervaringen. Ruim 15 procent van de jongeren in Nederland is bi+. Maar wat is bi+ precies? En waar lopen bi+ mensen...

Lees meer